Jonge Voelsprieten: Verbinden via Emobellies

Voor kinderen is het vaak moeilijk hun emoties te beschrijven in woorden. In de relatie met volwassenen komt het natuurlijk wel van pas die te leren benoemen en uitspreken, zowel voor gewaarwordingen als voor emoties. Dit boekje kan daar goed bij helpen!

Emobellies-knuffels en boekje Mo en Belle volgen hun buikgevoel

Met Emobellies, volg je buikgevoel met Mo en Belle kan je je kind reeds op jonge leeftijd leren om emoties te verwoorden. Eén van onze redactiemedewerkers vertelt: ‘Twee leuke kinderen nemen je mee op avontuur, ze heten Mo en Belle. Ze maken kennis met de dagelijkse emoties waar jonge kinderen mee geconfronteerd worden. Boos, bang, verdrietig, blij, verlegen en moe. In een kort verhaaltje rond elke emotie vinden ze ook een oplossing of manier om deze emotie te benoemen, te begrijpen, ermee om te gaan, en het eventuele probleem op te lossen. Dat doen ze met behulp van elkaar, of van mama en oma Anna.

Bij het mooi geïllustreerde boekje krijg je ook vijf gekleurde magneten, één voor elke emotie. Je kind kan tijdens het vertellen met die magneten spelen. Het is ook een fijne manier om je kind te laten kiezen welk verhaal jullie samen zullen lezen. De vragen achteraan het boek helpen je ook om samen in gesprek te gaan over de gevoelens van je kind.

Het benoemen van emoties in een relatie met volwassenen is cruciaal voor het tot stand brengen van verbinding.

Crea-bea’s

Het concept werd ontwikkeld door twee mama's en buurvrouwen, die op basis van de behoefte van hun eigen kinderen het concept van de Emobellies uitwerkten. Zo ontwierpen zij ook mooie knuffels, waar je de magneetjes kan instoppen en wiens gezichtje je kan veranderen.

Hun bedoeling is om kinderen te leren dat er geen goede en slechte gevoelens zijn. Het is de manier waarop je er als kind én als ouder mee omgaat, die bepalend is voor wat deze gevoelens met ons doen.
Mijn zoontje van 4 is alvast heel enthousiast, en wanneer zijn emoties het helemaal overnemen, wordt hij rustig door er een verhaal over te lezen. Dan kunnen we er samen over praten.’

Het is de manier waarop je er als kind én als ouder mee omgaat, die bepalend is voor wat deze gevoelens met ons doen.

Auteurs: Vandenabeele E. & Deketelaere L.

Meer info? www.emobellies.be

Recensie | Corte de, J., De Cocon, jaargang 17, editie 98

Terug naar 'uit De Cocon voor leden'